Sidor

fredag, september 07, 2012

Räkpaj

Jag provade även ett recept som maken hade i sin receptlåda, som hans ex brukade göra. Han tyckte inte att den blev så bra, så nästa gång får han minsann laga sin egen paj om han ska ha en. :)

Räkpaj
Pajdeg
150 g smör
1,5 dl ost
2,5 dl vetemjöl

Blandas.

Fyllning
500 g räkor
5 hårdkokta ägg
3,5 msk smör
3 msk dill
2 msk senap
2 dl vispgrädde

200 grader, 30 minuter.


Utförligare än så var inte receptet. Jag förgräddade pajskalet några minuter. La i äggen och räkorna och hällde sedan ner resten som jag vispat ihop. Det hade nog varit godare med lite dijonsenap...

1 kommentar:

  1. Jag har samma recept. Man finhackar äggen, hackar räkorna grovt och blandar allt med smör, senap, dill och grädde. Sen häller man blandningen i det förgräddade pajskalet och gräddar. Den blir jättegod! Hälsningar, Inger

    SvaraRadera