Jag provade även ett recept som maken hade i sin receptlåda, som hans ex brukade göra. Han tyckte inte att den blev så bra, så nästa gång får han minsann laga sin egen paj om han ska ha en. :)
Räkpaj
Pajdeg
150 g smör
1,5 dl ost
2,5 dl vetemjöl
Blandas.
Fyllning
500 g räkor
5 hårdkokta ägg
3,5 msk smör
3 msk dill
2 msk senap
2 dl vispgrädde
200 grader, 30 minuter.
Utförligare än så var inte receptet. Jag förgräddade pajskalet några minuter. La i äggen och räkorna och hällde sedan ner resten som jag vispat ihop. Det hade nog varit godare med lite dijonsenap...
Jag har samma recept. Man finhackar äggen, hackar räkorna grovt och blandar allt med smör, senap, dill och grädde. Sen häller man blandningen i det förgräddade pajskalet och gräddar. Den blir jättegod! Hälsningar, Inger
SvaraRadera