Nedan hittar ni hela receptet, inte halva.
Vit chokladmoussetårta på mörk chokladbotten (ca 12 bitar)
1 pkt chokladkex ca 200 g (Coops chokladkex med choklad och nötter)
75 g smör
3 dl vispgrädde
200 g vit choklad
2 äggulor
Gör så här:
Mixa chokladkex och smör till en smulig massa. Tryck ut i en form med löstagbar kant (ca 20 cm i dia) som du klätt med plastfolie. Ställ sedan kallt.
Smält chokladen och rör sedan ner äggulorna. Vispa grädden. Rör ut lite av grädden i chokladblandningen och blanda sedan med resten. Fyll formen med mousse och ställ kallt i minst två timmar.
Dekorera med riven vit choklad och bär. (Hallon borde passa perfekt, men jag tog guldnougat istället så det blev extra sötsliskigt.)
- Jag måste smaka bara lite... Lillsyrran är sugen på tårtan det är helt klart och tydligt. |
tur att du bara gjorde halva, för ja, det var ingen höjdare...men nu behöver vi då inte göra den igen :)
SvaraRadera