onsdag, april 20, 2016

Afrikanska kycklingklubbor

Afrikanska kycklingklubbor (4-8 portioner beroende på aptit)
0,8 dl worcestershiresås
4 msk tomatketchup
2 tsk Colman's senapspulver (eller mer om du vill ha det lite starkare)
1 tsk ingefära (kryddan)
1-2 msk aprikossylt eller aprikosmarmelad
1 finhackad gul lök
8 kycklingklubbor
1 msk olivolja blandat med 1 pressad vitlöksklyfta

Blanda worcestershiresås, ketchup, senapspulver, ingefära, aprikossylt och finhackad lök. Doppa kycklingklubborna i såsen. Blanda olja med vitlök och häll ut i botten av en ungform där klubborna precis får plats. Lägg de doppade kycklingklubborna  i den. Häll eventuellt över resterande marinad.
(På med plastfolie och in i kylskåpet så är maten nästan redo till middagen nästa kväll.)
Sätt ugnen på 200 grader och stek i ugnen 45-60 minuter tills kycklingen är klar. Ös minst tre gånger. Kycklingen måste få färg och bli färdig.

Recept ur Nigellas kök - recept från hemmets hjärta (del 1)
Det blir mild smak, gott men milt. Jag ska prova mer senapspulver nästa gång...

2 kommentarer:

  1. Gjorde äntligen denna kyckling,,,som du skrev, den behöver mera kryddor, kanske lite chili flingor el dylikt? men den var god ändå!

    SvaraRadera
  2. Ja, lite chili är nog inte dumt heller. Lite mer smak måste det bli...

    SvaraRadera