torsdag, april 28, 2016

Broccolisoppa med ostcréme


Broccolisoppa med ostcréme (1 portion)
1 dl hackad purjolök
Broccoli, en halv broccolistång eller två nävar frysta ungefär
1 grönsaksbuljongtärning
2,5 dl vatten
Smaka av med citronsaft, salt & peppar

Koka purjolök, broccoli, grönsaksbuljong och vatten under lock 15 minuter. Mixa med mixerstav så den blir tjock. Kläm ner citronsaften och smaka av med salt och peppar.

Ostkräm
1 msk ost (Fetaost, ädelost, västerbottensost. Ost med stark smak som du gillar, det är inte så noga men blir nog inte så bra med svensk edamer eller nån sån mild ost...)
2 msk kesella (crème fraiche funkar också, gissningsvis gräddfil också om du tar mer ost)
Mosa osten med kesellan. Servera som en klick i soppan.

Recept ur Gi dag för dag av Ola Lauritzson och Ulrika Davidsson

2 kommentarer:

  1. undra om det går lika bra att göra med färsk broccoli? jag köpte 3 knippen i veckan "för att det var så billigt" - men då ska det ju användas också :) lät då väldigt gott!

    SvaraRadera
  2. Jo, jag tror att det ska vara det egentligen. En halv broccolistånd.
    Så jag antar att det menas ett halvt broccolihuvud.

    SvaraRadera