Sidor

söndag, maj 11, 2008

Förlovningsringar

Ikväll bakar jag söta förlovningsringar.1 paket saffran
1 msk grädde
200 gram smör
1 dl florsocker
2 dl maizenastärkelse
3 dl vetemjöl

Värm grädden en liten aning och rör ut saffranspaketet i grädden. Sluta värma och tillsätt smör och florsocker och rör tills det är poröst. Rör sedan i maizenastärkelse och vetemjöl i omgångar så att degen blir smidig. Rulla ut en bit deg och forma en ring, forma sedan en mindre ring och lägg lite ovanpå. Tryck dit en dekorations silverkula eller hjärta på den mindre ringen. (Ätbara från kakbakshyllan förstås.) Receptet är för 60 förlovningsringar.
Grädda i 225 grader i mitten av ugnen i 7 minuter.

Blir du less på att rulla ringar för en ring istället för två och kalla dem förlovningsring. Det blir spröda och goda smälter i munnen kakor som passar på förlovningsfikat eller varför inte möhippan?

1 kommentar:

  1. Hej! Tack för din kommentar på min blogg. Tänkte bara förtydliga lite... Impregnerat virke (vilket man vanligtvis väljer till altangolv) har ju alltid en grön ton från början. Så oavsett om du väljer en pigmenterad olja så finns risken att det "drar" åt grönt ändå. Men sen efter något/några år slipper du den gröna tonen. Lycka till! Trevlig måndag!

    SvaraRadera