Sidor

söndag, november 16, 2008

Can't buy me love

Det kan hända att han är McDreamy för er ungdomar men för mig kommer han alltid att vara Ronald Miller i Can't buy me love. Nörden på highschool som drömde om att få hänga med det coola gänget på skolan men framför allt med Cindy Mancini. Han har trånande klippt hennes gräsmatta i fyra år men hon tror fortfarande att han heter Donald och ser honom knappt.

Cindy är skolans hejarklacksledare (naturligtvis) och ihop med en fotbollspelare som flyttat för att spela fotboll i en annan stad och aldrig ringer numera. Hon är helt enkelt grädden av grädden och han får inte ens äta i hennes del av cafeterian.

Cindy jobbar på sin coola image och lånar fast hon absolut inte får mammas nya mockadress. (Jag skäms för att erkänna att vi tyckte den var jättefin, då - på 80-talet. Lyckligtvis var jag för ung för att det ska finnas bildbevis på att jag haft på mig sådana kläder, det hade jag aldrig.)Olyckligtvis för henne så spiller någon vin över hela outfiten så den blir förstörd.
Lyckligtvis för Ronald så står han i gallerian och tittar på teleskopet kan klippt 46 mil gräsmatta för att ha råd att köpa, precis när Cindy desperat kommer in för att få tag i en ny klänning.
Så han hyr henne som flickvän i en månad i utbyte mot att han köper en ny klänning för teleskop pengarna ($1000). Att dejta henne kommer att göra honom populär säger han och hon tänker att han klippt för mycket gräs men går med på det hela.

Hon går motvilligt med på att göra honom poppis och naturligtvis ser hon efter ett tag en människa bakom tönten.Det coola gänget (jajemän, ville ha sån frisyr också.) undrar vad som pågår men om Cindy säger att "Ronnie" är cool så måste han förstås vara det, förvånande nog.

Cindy blir tvungen att dejta Ronald och upptäcker efter ett tag hur trevligt det kan vara när den man umgås med faktiskt har något vettigt att säga. För det coola gänget är naturligtvis bara ytliga och tröga. Så vad tror ni händer? Coola tjejen och nördiga killen?
De gör slut som Ronald planerat och han blir väldigt populär bland de andra tjejerna.Cindy å andra sidan kan inte alls fatta att de andra gått på att hon dejtat nörden samtidigt som hon själv blivit kär i just honom.

Upp som en sol och ner som en pannkaka.

Det hör till allmänbildningen att ha sett Can't buy me love :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar