Sidor

måndag, februari 22, 2010

Chicken nuggets med fyllda paprikor

I lördags provades det ett nytt recept i mitt kök. Det blev riktigt fräscha chicken nuggets. Yngsta grabben gillade förstås bäst de ohälsosammaste bitarna av ströbröd bättre än dessa. Men vi vuxna gillade dem. Jag provade även att göra sötsur sås men den smakade inte som på kinarestaurang så det receptet kan jag ju kasta.

Chicken nuggets
Ingredienser
Kycklingfilé
2 dl hackad mandel
1 skiva fralla
Rivet skal av en citron
1 kruka persilja
Salt & peppar

Hacka nötterna,franskan och persiljan smått. Riv skalet av citronen. Blanda ihop. (Egentligen skulle det vara hela mandlar och så skulle man mixa det hela i en matberedare men det har vi inte.) Skär kyckligen i små bitar (2 cm) och rulla dem i blandningen. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra. Grädda i ugnen på 175 grader i 15 minuter.


Fyllda paprikor
Inredienser
3 paprikor
1 stor morot
15 kalamataoliver utan kärna
150 gram fetaost
Svartpeppar & timjan

Riv moroten grovt, hacka oliverna grovt (Jag råkade använda en hel liten burk oliver så det blev lite för mycket oliver.). Hacka salladslöken men lämna den översta gröna biten. Blanda i en bunke och lägg i hackad fetaost. Krydda med svartpeppar och timjan. Mosa med gaffel. Dela paprikorna och ta bort kärnor och sånt. Lägg dem i en ungsfast for och fyll med blandningen. Grädda i ugnen på 175 grader i 25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar