Sidor

onsdag, februari 09, 2011

När jag ser tillbaka på mitt liv

Monstermalla har en tillbakablick som hon utmanar oss att göra eller vad man ska kalla det.
Det kan vara kul.

För 6 månader sedan
handlade jag mycket på loppis och kämpade med att måla saker medan Micke var i Norge. Men den största skrällen är nog att jag skaffade mig träningskort.

För 1 år sedan
La jag ut en bild på dammråttor här i bloggen. Jag köpte även den fantastiska kappan som lillan använder nu med matchande skor. (Kappan passar, skorna är för stora.) Nya kökslampor blev det också.

För fyra år sedan
såg jag en massa oscarsnominerade filmer på datorn och satt sedan uppe och såg hela oscarsgalan (då var det tradition). Jag väntade på att min kompis skulle få sitt efterlängtade barn och funderade på vilken mat jag skulle laga på min 30-års fest. Läste böcker och köpte skor. Jag var rätt så nöjd med livet även om det stod lite stilla på alla fronter just då.

För fem år sedan
flög jag ner till Stockholm i en sån där bh med gelé som gick sönder och läckte ut på min fina topp när jag skulle på konstmässa och se viktig ut. (Det blev inga fler bh:ar av den typen.)
Jag bodde ensam i en (bostadsrätts-) lägenhet i Umeå, hade ett rött sovrum och en ny kitschig lampskärm och höll på att joxa med garderober till hallen.

För tio år sedan
För tio år sedan hade jag just flyttat till Umeå. Bott med två andra tjejer i en trea någon månad men sedan flyttat in på vinden hos ett gammalt par. Mysig lägenhet, kallt vatten i duschen och lite andra småsaker men otroligt billig hyra.Å så var pappa, bonusmamman och min lilla syster ner och hälsade på mig och då gick vi på bio. Det gjorde jag flera gånger i månaden för tio år sedan. Filmerna ni ser i bakgrunden, de såg jag på bio.

För 33,3 år sedan
var jag tre-fyra månader äldre än min dotter är idag ocn såg ut så här.Imorron ska jag dra på henne klänningen till vänster och så ska vi se om vi är lika. :)

5 kommentarer:

 1. Visst är dom?
  Jag blev handlöst förälskad så fort jag fick se dom.:)

  SvaraRadera
 2. kul! :D och JA ni är ju jättelika!

  SvaraRadera
 3. Vilken rolig grej. Kul att se gamla bilder och få veta hur folk levt. Den ska jag oxå göra !!
  Ha en skön dag !!

  SvaraRadera
 4. Och Norah är på dagis till 14 =)
  Men det var visst så isande kallt ute idag att jag tror att vi stannar hemma...:( Men vi ser gärna att vi följs åt någon dag till veckan kanske?

  SvaraRadera
 5. Oj så lika din dotter och du är!!!

  SvaraRadera