Sidor

lördag, november 26, 2011

Min första hemsida, version nr 2 (tror jag)

Idag kikade jag på min passagen sida.
Det var ett tag sedan om man säger så, men jag skulle kolla om jag kunde testa en grej med den. (Det kunde jag inte.) Där råkade jag däremot se att en av mina länkar - den till min sida om resor (som jag lagt ner för några år sedan) numera länkar till en shop som säljer sexprylar.
Dags att radera den alltså.
Lite så här såg den ut.

Det var lite blyertsteckningar, en himla massa filmrecentioner med betyg och oscarsnomineringar och oscarsvinningar. (Sist det var oscarsgalan orkade jag inte ens stiga upp och se den för jag hade ändå inte hunnit se någon av de nominerade filmerna.) Filmerna indelade i kategorier med ikoner för filmtypen.

Det fanns även lite personlig där och en gästbok som slutade fungera för länge sedan. Början till en blogg innan blogger dök upp.
Men hur som helst så har jag raderat den nu, snabbast och enklast så.

En sak som var bra däremot är att jag hade lagt upp recept på hemsidan. Det är på Internet jag ska ha mina recept det är då en sak som är säker. De där små lapparna kommer lätt bort.

Där hittade jag två recept som är rätt viktiga för mig personligen.
1. Farmors pepparkaksrecept
2. Mormors recept på Hagas bruna bröd
Farmor skulle jag kunna ringa och fråga om receptet men mormor kan jag inte fråga längre. De sista åren hon levde hade jag nog inte heller kunnat få ur henne receptet. Så jag är glad över att jag bad henne skriva ner det för många, många år sedan. Frågade man mormor så fick man lätt en beskrivning som innehöll "nalta" av det och så "nalta" av det och så mjöl tills det blev bra. Så hon fick faktiskt mäta upp det åt mig nästa gång hon bakade och det är det receptet jag har. 

2 kommentarer:

  1. Jo den var inte så bra. Läste faktiskt någgerst att hon gjorde den och No strings attached bara för att överleva efter Black Svan.
    Visst är det lite typiskt med mor- och farföräldrar när man ber om recept, man får inga mått eller så. Jag är också glad att jag bad min farmor om sina recept innan hon försvann in i sin egen värld. Även om det finns några som jag önskar att jag hade tagit innan.
    Ha en skön första advent !!

    SvaraRadera
  2. åh det är roligt att kika tillbaka :) jag skulle vilja läsa mina dagboksinlägg som jag skrev på Lunar för 100 årsen :D

    SvaraRadera