Sidor

måndag, november 07, 2011

Tobleronemousse på jordgubbsspegel

Ni önskade receptet på tobleronemoussen som vi åt för nån vecka sedan och klart ni får receptet. Det är väldigt enkelt!

Tobleronemousse
3 dl grädde
200 g toblerone (2 pkt)
Smält tobleronen i grädden på spisen. Rör om/vispa så går det lättare. Det går INTE koka, så värm så lite som möjligt.
In med det i kylskåpet. När den är kall (strax innan servering) vispar du till mousse. Klicka upp på fruktspegeln.

Hallonspegel (men jag hade jordgubbar)
400 g hallon
1 dl socker
koka upp. Sila i trådnät. Låt svalna. Häll upp på tallrikar.

Det var ännu ett recept ur "halv åtta hos mig kokboken".
Tanken slog mig dock att man skulle kunna servera dumlefluffet på detta vis. Samt att man ju inte behöver koka sönder frukten, tinade hallon är jättegott. Det ska testas...

3 kommentarer:

  1. vet du, det gör inget om man kokar det lite, det blir fluffigt ändå :) eller iallafall dumlefluffet blev det. Men det här ska jag def testa!
    tack för receptet!

    SvaraRadera
  2. Men oj så enkel dessert att laga. Tacl för receptet :)

    SvaraRadera
  3. Låter väldigt gott! Kanske man får ta och testa en dag!

    SvaraRadera