Sidor

torsdag, februari 02, 2012

Bok: Ett litet snedsprång av Denise Ruberg

Denna bok fick jag när jag gav bort Niceville. Både hon och maken hade läst den, men min man tror jag inte vill läsa den här. Jag är inte heller så förtjust i kriminalromaner. Ännu en bok jag alltså inte hade med mig i ryggsäcken...
Ett litet snedsprång av Denise Rudberg
Marianne var gift med en framstående advokat som var mer trogen jobbet än sin fru. Han hade en del historier medan han levde och hon började inte arbeta förrän barnen var äldre. Efter hans död lockas hon tillbaka till arbetslivet för att hjälpa till med ett mord. Åklagaren har drabbats av läckor och vill bara jobba med dem han kan lita på. Tillsammans med en kriminalare börjar de undersöka mordet på en finansman.
Vi får även läsa lite ur mördarens synvinkel.

Det här ska då vara "elegant crime", en heeeelt ny genre. Ska jag vara ärlig så tycker jag att den mest känns löjligt. Exempelvis så här i vanligt "crime":
Alva sitter och dricker vatten.
Men i "elegant crime" skriver man istället:
Alva sitter i sin polarn och pyret pyjamas och dricker vatten ur Eva Solo glas.
Men förmodligen dyrare märken. Typ Lexington eller liknande. Mycket märken blir det i alla fall och jag tycker inte det känns elegant. Visst ser jag inredningstidningsmiljöer i huvudet men samtidigt blir jag störd i läsningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar