Maken fyllde år igår så jag gjorde smörgåstårta på fredagskvällen (hittade ett recept med passande namn). Lördagmorgon med loppis och sen hem och dekorera tårtan. Den räckte och blev över. Jag får smörgåstårta till lunch imorgon. Troligtvis även på tisdag...
Catarinas skaldjurssmörgåstårta (10 bitar)
Landgångsbröd till 4 lager.Lager 1
2 brukar tonfisk i vatten.
5 hackade hårdkokta ägg
1 dl gräddfil
1 dl majonnäs
Lager 2
1 ask/tub kräftost
1 burk hackad avrunnen vit sparris
0,5 dl gräddfil
0,5 dl majonnäs
Lager 3
0,5 kg hackade skalade räkor
0,5 burk kokta gröna ärtor
1 dl gräddfil
1 dl majonnäs
Lager 4 (ovanpå)
1 burk rommix
5 hackade hårdkokta ägg
1 dl gräddfil
1 dl majonnäs
Garnering
400 g kalltrökt lax
5 skivade hårdkokta ägg
Stora skalade räkor
Koka äggen och hacka dom. Blanda de olika blandningarna och lägg ett av landgångsbröden på en bricka. Fyll med lager ett och varva sedan fyllningarna med bröden. Vänta med sista lagret.
Klä i i plastfolié och stoppa i kylskåpet till nästa dag då brer du på sista lagret och dekorerar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar