|
En kanelsnurra. Lite övergräddad, man ska inte ha bullarna i ugnen när barn ska nattas... |
Jag köpte extra stora bakformar på Åhléns. Vi skulle ju baka bullar hade jag tänkt men så blev det att jag provade att göra kanelsnurror istället för vanliga riktigt stora. Men om vi säger så här, det skulle bli 25-30 st och jag gjorde 14 st. Så nog är de extra large. :)
Så här gör man kanelsnurror:
|
Gör en bulldeg. Knåda och kavla ut den. |
|
Pensla med smält smör, strössla på socker och kanel.
Vänd sedan den ena halvan över den andra så du viker ihop degen till halva längden. Här är det bra med en flexibel bakduk. |
|
Skär 2 cm bred remsa. Delan den sedan på mitten men lämna lite i "vik" kanten. |
|
Tvinna degen. Ringla den sedan om ena kanten (vikkanten) och stoppa in "svansen" under. |
|
Jäs och grädda enligt receptet. |
bra val :) v bakade också bullar fast butterkaka och "vaniljbullar med marsan" så typ butter bullar och snurror :)
SvaraRaderaMen måste säga dina blev mycket tjusiga! :)