Snickerdoodles (20 st)
Ingredienser:
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bikarbonat
100 g rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vitvinsvinäger
0,5 dl strösocker
2 tsk malen kanel
Gör så här:Sätt ugnen på 200°.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bikarbonat i en bunke. Vispa smör och socker fluffigt. Vispa ner ägget. Tillsätt de torra ingredienserna och vinägern. Arbeta ihop till en jämn deg.
Blanda socker och kanel på ett fat. Dela degen i 20 bitar, rulla dem till kulor och rulla dem sedan i blandningen. Lägg kulorna glest på plåt med bakplåtspapper. Platta till kulorna lite.
Grädda mitt i ugnen tills kakorna har fått lite färg, ca 8 min. Låt dem svalna i någon minut och flytta sedan försiktigt över dem med stekspade till ett galler för att svalna helt. Förvaras torrt.
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bikarbonat
100 g rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vitvinsvinäger
0,5 dl strösocker
2 tsk malen kanel
Gör så här:Sätt ugnen på 200°.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bikarbonat i en bunke. Vispa smör och socker fluffigt. Vispa ner ägget. Tillsätt de torra ingredienserna och vinägern. Arbeta ihop till en jämn deg.
Blanda socker och kanel på ett fat. Dela degen i 20 bitar, rulla dem till kulor och rulla dem sedan i blandningen. Lägg kulorna glest på plåt med bakplåtspapper. Platta till kulorna lite.
Grädda mitt i ugnen tills kakorna har fått lite färg, ca 8 min. Låt dem svalna i någon minut och flytta sedan försiktigt över dem med stekspade till ett galler för att svalna helt. Förvaras torrt.
Namnet var ju bara så roligt så man måste prova baka receptet. Snabbt bakat och goda kakor (de verkar försvinna snabbt ur burken). Påminner lite om kakorna som mormor brukade baka...
Prövade dessa! Supergoda :-)
SvaraRadera