Sidor

tisdag, december 31, 2013

Årskrönika 2013

Mitt i arbetet. Under presenningen låg de målade/omålade plankorna.
Men jag sparar före och efter bilder till våren. Kändes trist när efterbilderna blev med snö.

Årets projekt
√ Byta panel på garaget.
√ Byta ut panel till samma färg som uterummet
Vi försökte hålla ner antalet projekt, så det blev panelbytet. Det får även räknas som "årets hemmafix" för i övrigt har vi inte gjort så mycket. Men det är kul att minnas vad vi har gjort. Så här är några små huspyssel.
Beställa och montera 2 skåp i uterummet
√ Spackla väggen där dörren satt i sovrummet samt måla
√ Flytta upp gardinstången i sovrummet
√ Köpa nya bäddset
√ Hängare för småhanddukar i badrummet
√ Köpa ny tvättkorg
√ Sätta upp en liten bit golvlist i Alvas rum
√ Glas till staketet på altanen


Årets du får som du vill Micke
Jag som varit helt emot det har nu gått med på att den där tv:n får vara kvar i uterummet. Det är mysigt att sitta där och se film.

Årets blåsning
Vi köpte en resa till Prag där vi skulle återuppleva staden och se rockbandet Kiss. Jag kollade upp researrangören som inte hade några anmärkningar. Men de gick ändå i konkurs innan vi kunde åka och vi blev blåsta på pengarna. Sedan fick vi tillbaka det mesta för att vi betalat efter de gått i konkurs och ytterligare en slant kom från resegarantinämnden. Men någon resa på tu man hand fick vi inte.Årets resor
"Weekend" i Umeå i samband med Umeåcupen (fotboll), då fick vi lite egen-/vuxentid på kvällarna. Gamla hemstaden var sig inte riktigt lik men skoshoppingen var fortfarande bra. En del av mig ville flytta tillbaka.


Bilsemester med ett litet barn, jag har aldrig kört så långt. Hon har aldrig åkt så långt men det gick bra och vi hade trevligt.


All inklusive till Turkiet i en vecka. Skönt och avslappnat att prova på, vi låg vid poolen och vilade upp oss. (Men en vecka räcker gott och väl.)

Årets film
Jag tror att jag väljer The Call (2013).

Årets icke-köp
Vi tittade på en stuga. Den var fin och hade lagom pris och bra potential. Men så steg priset långt över vårt högsta tänkbara bud så det blev inget köp.
Så då tänkte vi att vi köper en flytande stuga och tittade på två båtar. Det var väldigt nära att vi köpte den ena. Men så bestämde vi oss för att det var fel beslut och lät bli. (Det blir ingen båt.)
Så i slutändan sparade vi en väldigt stor hög pengar vi inte hade på att inte köpa grejor. ;)
Fin, fin Nimbus som vi inte köpte.
Årets köp
Vi har köpt en kamin. (Räknar den som en del av huset och inte inredning.)

Årets inredningsköp
Jag är väldigt nöjd med den nya tvättkorgen. Ett bra köp.

Årets nya hobby
I år skaffade jag mig ingen ny hobby. Jag skaffade mig ett till deltidsjobb istället och tydligen var jag duktig för det blev en 87% anställning istället för timtid. Samt att jag studerade företagsekonomi A och B och Redovisning 2 (som jag ska avsluta under 2014 och sedan är jag "gymnasieekonom"). Samt andra jobb och en familj att umgås med. Jag har bakat väldigt mycket mindre men är lika glad ändå.

Årets sjukdom
Magsjuka. Alva 2 ggr. Hon hade även feber två gånger men lyckligtvis hade hon det ena gången när det var planeringsdag på förskolan.
I december hade hon hög feber och två blåsor i munnen, men det gick över på två dagar så jag vet faktiskt inte om det var höstblåsor eller bara vanlig feber. Så totalt under 2013 hade jag en VAB-dag. Vi håller tummarna att det beror på att vi gjort bort småbarnsårens sjukdomar...

Årets bok
Sju jävligt långa dagar av Jonathan Tropper


Årets matrecept
Oxfilé Wellington måste jag säga då jag provat recept på denna rätt av Coop, Gordon Ramsay, Moberg och Tina. Nu är vi nästan less så jag tror det dröjer flera månader innan vi slår till på den rätten igen (även om den är väldigt, väldigt god). Efter alla test så kom vi fram till att Gordons recept är det bästa men kombinerat med Tinas rödvinssås.

Årets Alva uppdatering
Hon pratar inte om sig själv i tredje person men hon pratar mycket. Varje gång vi åker på stor-Coop går hon omkring och socialiserar med folk. Talar om vad hon heter och tillägger oftast stolt som en tupp att det här är hennes mamma och kanske något om vad vi ska handlar/göra. Jag har nyligt blivit tvungen att slänga ut 98/104 och lägga in storlek 110/116 då hon enligt senaste BVC mätningen är minst 105 cm lång.

Årets dödsfall
Over there in USA both the lovely Maryann and her dear brother Bill passed on within 3 weeks of eachother. So if they had only lived closer we would have seen eachother more often and I would have attended 2 funerals this years. May they rest in peace.

Förhoppningar inför 2014
Jag vill gå ner lite vikt, röra på mig lite mer och se snygg ut i nya kläder.
Jag hoppas att på en tillsvidareanställning på heltid (nu är jag anställd åt ett bemanningsföretag).
Jag önskar att alla ska må bra, vara friska och att ingen dör.

1 kommentar:

  1. Fantastiskt med en sån sammanställning. Jag har alltid varit imponerat över din förmåga att hinna med så mycket och ha kolla och ordning på saker. Ha ett underbart 2014!

    SvaraRadera