Varmrökt lax med dillsås med kokt potatis och sparris (4-6 portioner)
500 gram varmrökt lax
2 dl gräddfil
En halv kruka dill (eller ett halvt fruset paket)
500-1000 gram potatis
En halv gurka
1 citron
500 gram varmrökt lax
2 dl gräddfil
En halv kruka dill (eller ett halvt fruset paket)
500-1000 gram potatis
En halv gurka
1 citron
250 gram körsbärstomater
1 rödlök
1 knippe grön sparris
Dillsås:
Rör ihop 2 dl gräddfil med dillen, smaka av med salt (ca ett kryddmått).
Koka upp vatten och släng i lagom mycket potatis ( i min familj är det ca 500 gram men gillar man potatis mycket är det ett kilo). De ska koka 10-20 minuter beroende på potatisens storlek. När de sista 3 minuterna slänger du ner sparrisen ovanpå potatisen.
Skala och dela gurkan på mitten, skär i halvmånar. Lägg i en skål och riv citronskalet över, pressa sedan halva citronen och häll över saften. Häll på lite salt också.
Halvera körsbärstomater och lägg i en skål.
Hacka rödlöken och lägg i en skål. (Det glömde jag och det går bra ändå, om man inte tycker om lök kan man skippa det.)
Fiska upp sparrisen och lägg på ett fat.
Skär laxen i bitar och servera allt.
Lätt fixat på en halvtimme. Minimalt med "matlagning".
1 rödlök
1 knippe grön sparris
Dillsås:
Rör ihop 2 dl gräddfil med dillen, smaka av med salt (ca ett kryddmått).
Koka upp vatten och släng i lagom mycket potatis ( i min familj är det ca 500 gram men gillar man potatis mycket är det ett kilo). De ska koka 10-20 minuter beroende på potatisens storlek. När de sista 3 minuterna slänger du ner sparrisen ovanpå potatisen.
Skala och dela gurkan på mitten, skär i halvmånar. Lägg i en skål och riv citronskalet över, pressa sedan halva citronen och häll över saften. Häll på lite salt också.
Halvera körsbärstomater och lägg i en skål.
Hacka rödlöken och lägg i en skål. (Det glömde jag och det går bra ändå, om man inte tycker om lök kan man skippa det.)
Fiska upp sparrisen och lägg på ett fat.
Skär laxen i bitar och servera allt.
Lätt fixat på en halvtimme. Minimalt med "matlagning".
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar