Sidor

söndag, december 25, 2016

Juldagen

På juldagen har vi nästan en ny tradition och det är att vara med på min kompis Malins familjebowling med hennes syskon och respektive. I år hade vi med oss barnen på bowlingen. Alva tyckte att det var roligt att bowla så jag kan absolut tänka mig att vi åker och övar lite någon gång så kanske jag kan slå någon extra strike nästa juldag. :)

När vi bowlat så köpte vi hamburgare åt den lilla och skjutsade henne till morfar och så åkte vi till 1906 och åt middag, då endast vuxna. Supertrevligt och god mat. Många valde slaktarstek med chorronsås men jag kände mest för fisk så jag valde smörstekt röding. Jättegott!
Portionerna på 1906 är inte så stora för att man ska orka äta en trerätters så jag behövde rent utav en efterrrätt för att bli mätt. Den var riktigt god. Jätte, jätte god.
De andra som åt efterrätt tog chokladfondant och var nöjda med det.
Smörstekt röding med havtornsbeurre blanc, palsternackspuré och rödbetor toppad med sikrom. Såsen tyckte jag först var lite konstig men det tog sig. Palsternackspuré var gott och rödbetor också.
Nötinbackat äpple med husets vaniljglass samt äppelcider-sabayonne. Mums filiabba.

Dottern var ganska trött redan när vi lämnade henne hos morfar så strax efter åtta åkte vi och hämtade henne, nattade och sen såg vi Braveheart. Något år har vi hamnat på hemvändarafton istället men det lockade inte alls i år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar