Sidor

tisdag, november 21, 2017

Fetaostfyllda köttfärsbiffar med melonsallad


Fetaostfyllda köttfärsbiffar med melonsallad (4 portioner)
500 gram köttfärs (nöt)
150 gram fetaost
1 ägg

Sätt ugnen på 225 grader. Tärna osten. Blanda färsen med ägget, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Dela färsen i fyra bitar, platta ut på en skärbräda, strö över fetaosten och rulla ihop till biffar. Stek biffarna i 1 msk olja i en het stekpanna ca 3 minuter. Lägg över i en ugnsfast form och stek färdigt i ugnen i cirka 15 minuter.

Sallad
1 pkt naanbröd
1 kg vattenmelon
4 tomater
1 rödlök
70 gram ruccola
Olivolja, salt & svartpeppar

Koka eventuellt ris enligt anvisningar. Grädda naanbrödet enligt anvisning på förpackningen.

Skala och kärna ur vattenmelonen. Skär i stora tärningar. Tärna tomaterna. Skala och skiva löken tunt. Blanda melon, tomater och lök med vinäger, 2 msk olja, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Rör om.

Servera tillsammans.

Recept ur Allt om mat vardagsspecial augusti 2017.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar