Korienderdressade palsternackor med stekt lax och limesås (4 portioner)
800 gram palsternackor
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
4 bitar laxfilé
Salt, peppar & smör
Sätt ugnen på 200 grader. Skala palsternackorna och skär dem i stänger. Lägg i en ungssäker form. Ringla över oljan och rör om, strö över flingsalt. Rosta mitt i ugnen ca 30 minuter tills palsternackorna fått färg och känns mjukare men med lite tuggmotstånd.
Limesås:
2 dl crème fraiche
En halv lime
0,5 tsk sambal oelek
2 krm salt
Skölj limen i ljummet vatten, riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Blanda CF med limesaft, limeskal och sambal oelek. Krydda med saltet och låt stå i kylen till servering.
Korienderpesto:
1 vitlöksklyfta
25 gram parmesanost
1 kruka koriender
2 msk vit balsamvinäger
1 dl olivolja
0,5 tsk flingsalt
1 krm nymalen svartpeppar
Skala vitlöksklyftan, riv osten. Mixa ihop allt.
Krydda laxbitarna med salt och peppar. Stek i smör ca 4 minuter på varje sida.
Blanda palsternackorna med korienderpeston och servera med lax och limesås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar