Sidor

söndag, mars 24, 2019

6 månader

 
Nu är han säker och duktig på att vända sig från rygg till mage. Väl där gör han inte så mycket än utan ligger mest där tills det blir jobbigt och talar sedan om att någon måste vända på honom. Eller försöker gnaga på nån leksak. Nån enstaka gång har han lyckats vända tillbaka sig.

Första barnsjukdomen avklarades strax efter 5 månadersdagen passerats.
Vattkoppor.
Han var inte så sjuk, det blev koppor under halsen, i vecken på armar och ben. Samt nån enstaka på resten av kroppen. Lite feber och en dag då vattkopporna kliade så att han verkligen försökte gnugga dem. Men då smordes han med vattkoppsmousse och så blev det bra. Nu när han är frisk var det bra att ha gjort bort det.

Nu väger han strax under 8 kg (7915 gram) och är 68 lång.
En trend på sistone har varit att han några nätter faktiskt sovit hela 5 timmar i sträck innan det varit dags för första nattmaten. Helt underbart att få sova så länge oavbrutet två nätter i rad.

Det går mycket bättre med att äta mat från sked. Han fick babyskedar i plast och gröt/yoghurt som han verkar tycka om och öppnar munnen ibland. Några små skedar går i innan det blir stopp för den gången. Han kan sitta uppbullad med handduk i barnstolen, i korta stunder innan det blir jobbigt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar