Sidor

torsdag, december 31, 2020

Årssummering 2020Årets vardagsförändring
Jag bor inte i kollektiv som jag gjorde förra året. Jag bor ensam med mina barn sedan mars.
Jag har slutat som area manager och jobbar istället heltid som redovisningsekonom men är kvar på me&i som säljare (på homepartyn). I mån av tid har jag även tagit upp excelkurser igen (men det där satte företagen på paus i mars).

Årets nya familjemedlem
Vi har blivit med katt. En oerhört vacker ragdoll med blå ögon som pratar en hel del, kelar och gosar. Talar om att han vill ha mat varje morgon kl 05:20 och varje kväll 20:00.


Årets köp
Den är lätt. Årets köp blir förstås mitt nya blåa hus.

Årets hemmafix
Det blev att fixa köket i nya radhuset. De var lite för små skåp i ett litet kök för att vi skulle rymmas och jag behövde byta ut kyl- och frys direkt. Det är inte klart ännu.


Årets inredningsköp
Det får bli ljusstakarna jag köpte på Newports vårrea. Jättefina, älskar dem.
I övrigt har jag köpt begagnade Greengate muggar, 4 halva billy/oxberg, zebrakudde, lampa och en beige soffa till vardagsrummet, 2 taklampor till hallen, Vee Spears posters, mon amie muggar och skålar, feministbrickan av Sissi Quist,2 st råskog (turkos och petrol), galgar och sminkbord med spegel och lampor till klädrummet.


Årets resor

Jag tog mig för att åka till me&i kickoffen i Stockholm i januari och ett par jobbresor till Umeå där i januari-februari. Sedan var jag hemma resten av året. 


Årets bok
Jag har läst en del böcker i år. Upptäckte att det går fint att göra det med ett sjukt barn som sover i famnen.Stör inte barnets sömn alls.


Årets tv-serie
Jag tycker att det bästa jag sett i år är "How to get away with murder". Den är inte ny, men jag har inte sett den alls tidigare (så som så många andra serier).


Årets låt
Vi säger så här - årets artist är Emil Assergård. Vilken röst. Jag har flera favoriter. Så nu när han ska vara med i mello ser jag nästan fram emot det. Håller tummarna att det är en bra låt med ett bra avslut.


Årets sjukdom
Ja, vad ska man säga. Herregud så mycket jag har vabbat i år. Jag tog personligt rekord i vabb redan i januari-februari då sonen var riktigt sjuk i förkylningsastma. Vi fick fler och fler mediciner och till slut när vi hade tre stycken blev det bra. Men vi ska inte hamna där igen så därefter när han blir förkyld får han sin medicin direkt, innan det drar ihop sig i luftrören och det fungerar rätt bra.
Såklart har jag som alla andra föräldrar också fått vara hemma med småbarn som bara är lite snoriga men ska vara hemma för säkerhets skull.
Två-tre gånger har jag fått hämta på förskolan för att de sa sig torka snor och de var så grönt, torkat av barnet när jag satt honom i bilen och sedan inte sett en droppe snor på resten av dagen eller dagen efter. Själv hade jag lite ont i halsen efter att jag varit i Stockholm men botade en begynnande förkylning med Coolzyme och det funkade.
Så någon covid har vi inte haft.

Jag handlar matvarorna extremt effektivt och snabbt mellan jobba och hämtning på förskola en gång i veckan. Sonen är hemma och på förskolan. Mitt arbete som redovisningsekonom är rätt folkfritt. Nån kund lämnar in papper på kontoret men de flesta håller sig på 3 meters avstånd.

Hur som helst, att man fått vabba barn så det kostat en mindre månadslön är i det förflutna nu. Kanske blir det man minns snarare tiden tillsammans. För om det är något som vi varit i år i lilla familjen så är det tillsammans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar