Ärtsoppa (6-7 portioner)
500 g gula torkade linser
vatten
1,75 liter vatten
2 tärningar köttbuljong eller grönsaksbuljong
1 gul lök
1 tsk timjan
1 tsk mejram
1 lagerblad
Gör så här:
Skölj ärtor och lägg i en bunke, fyll på med vatten och ställ svalt över natten.
Skölj av ärtorna i kallt vatten i ett durkslag. Lägg de avrunna ärtorna i en stor gryta och häll på vatten. Lägg i buljongtärningar, hackad gul lök, timjan, mejram och lagerblad.
Koka under lock i 1-1,5 timme.
Skär under tiden 250 g rimmat fläskkött i små tärningar. Stek i stekpannan. Häll gärna över stekspadet i soppan och spara fläskbitarna till garnityr.
Servera med timjan och senap. Jag tyckte det var gott med dijonsenap.
Receptet kommer ur denna kokbok, med viss förändring. Jag kokade inte köttet. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar