Egentligen har jag ett recept på ciabatta bröd och fiskburgare som Micke fått på jobbet i Norge. Men nu hittar jag förstås inte igen det receptkortet just idag så då fick jag ta det här receptet istället.
Clubsandwich på norsk torsk (4 portioner)1 pkt torsk (400 g)
1 halv paket bacon
1 msk peppar, hel svart
1 tsk timjan
2 msk smör
1 msk olivolja
2 dl gräddfil
1 msk dijonsenap eller annan stark senap
1 tsk farinsocker
1 msk dijonsenap eller annan stark senap
1 tsk farinsocker
Gör så här:
Stek baconskivorna i en stekpanna och låt rinna av på papper. Dela torskpaketet en gång på mitten och en gång på längen, så du får fyra "fiskburgare". Mortla de hela pepparkornen med timjan och vänd fiskbitarna i det. Salta dom.
Stek sedan i smör.
Dressingen rör du ihop.
Stek baconskivorna i en stekpanna och låt rinna av på papper. Dela torskpaketet en gång på mitten och en gång på längen, så du får fyra "fiskburgare". Mortla de hela pepparkornen med timjan och vänd fiskbitarna i det. Salta dom.
Stek sedan i smör.
Dressingen rör du ihop.
Serveras förslagsvis med ett gott bröd, sallad, fiskburgaren, dressingen, baconskivorna och skivade tomater.
Alltså mums! Du visar så mkt gott!!!
SvaraRaderaVet du btw vem som haft inbrott på våran gata?
Nej, jag hade tänkt fråga dig...
SvaraRadera