Sidor

torsdag, januari 17, 2013

Torsk på Norsk

Klart att man måste äta norsk torsk när man har Norge som mat-tema. Receptet föreslog smält smör och pepparrot eller hårdkokt ägg. Jag tänkte att alltihop blir nog bra och pepparrot piffade upp rejält. 
Torsk på norsk (4 portioner)
400 g torsk skuret i skivor (ur fryspaketet)
3,5 msk salt per liter vatten

Skölj fisken, lägg i en kastrull. Häll på vatten så det just precis täcker fisken. Ta sedan upp fisken och låt vattnet koka upp med salt.
Lägg ner fisken och koka upp det men direkt det börjar koka drar du av det från plattan och låter det stå i 6 minuter. Ta sedan upp fisken med hålslev och servera.

Serveringstips:
Hårdkokt hackat ägg. Riven pepparrot (på tub), potatis, smält smör. Lite dill på skulle också var gott.

Fisken hette faktiskt just "Torsk på norsk". Ur Bonniers.

2 kommentarer:

  1. jag måste testa koka torsk nångång. har nog aldrig gjort det.

    SvaraRadera
  2. Jag gör det.
    Jag hade aldrig provat det förr men nu känner jag att jag borde prova att laga fiskgratäng någon dag också.
    Dottern verkar gilla fisk.

    SvaraRadera