Smörgåstårta med skaldjur och parmaskinka
1 oskivad kavring
360 g landgångsbröd
Skaldjursröra
600 g skalade räkor
70 g kräftstjärtar
3 hårdkokta ägg
1 äpple
1 dl finhackad purjolök
2 dl majonnäs
2 dl gräddfil
1 dl hackad dill
1 pressad vitlöksklyfta
Rivet skal av en citron
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
Dekor/topping
Lufttorkad skinka
1 dl färska basilikablad
1 msk vatten
1 msk olivolja
200 g philadelphiaost
1,5 dl finhackad purjolök
0,5 dl hackad dill
20 minimozzarella (150 g)
100 g handskalade räkor
Lägg ihop bröden, skär av kanter och passa ihop så att du kan skära ut en rund form. Börja sedan med ett brödlager. Blanda ihop skagenröran (skaldjuren får inte vara så blöta och ska hackas i mindre bitar) och bred på ett lager. Varva kavringsbröd med landgångsbröd och skagenröra mellan varje. Avsluta med bröd.
Tryck till så att den blir kompakt. Svep sedan om kanterna med plastfolie och även toppen. Låt vila över natten i kylskåpet.
Mixa basilikablad med vatten och olivolja och blanda med philadelphiaosten. Bred ut på kanterna av tårtan och ovanpå. Blanda sedan purjolök och dill och lägg som en mur längst kanten. Lägg ut parmaskinkan på bakplåtspapper och grädda i 150 grader i 10 minuter. Parmachipsen sätter du sedan runt tårtan.
Lägg minimozzarella och räkor ovanpå i mitten, som ett fågelbo.
Gott.
Men jag skulle nog ändra och dekorera med lite ägg ovanpå också.
åhh vilken härlig blogg.. nu har jag fått massor med matinsperation.. :)
SvaraRaderaden där norska gröten lät ju gott ju.. det måste testas..
mvh alexandra ( team jossan)
ååh vad gott!
SvaraRaderaJa, om inte annat så har jag ju dåligt lokalsinne och går lätt vilse. Så med färgglada kläder blir jag nog hittad lite snabbare :)
SvaraRaderaJag har däremot hört att dom har jättebra medicin i Thailand, stämmer det? Jag kommer ändå att bunkra upp med allt jag bara kan innan vi åker. Känns bäst så!