Jag valde att prova alternativet med kanel och socker, det visade sig att jag ätit det förr. Smaken är bekant och jag förstår att barn som inte gillar gröt med klumpar serveras denna istället. Men någon delikatess skulle jag inte kalla den.
Ärligt talat föredrar jag mannagrynsgröt. :)
Rømmegrøt (1,5 portion)
1 dl creme fraiche (34%)
ca 0,75 dl vetemjöl
ca 3 dl standardmjölk (3%)
En liten nypa salt
Gör så här:
Sjud creme fraichen med lock i ca 15 minuter. Sikta över en tredjedel av mjölet och sjud tills fettet börjar läcka ut. Skumma bort fettet. Sikta över resten av mjölet och koka upp. Häll i mjölken tills du nått önskad konsistens då vispar du den slät. Sjud en liten stund och smaka av med salt.
Sjud creme fraichen med lock i ca 15 minuter. Sikta över en tredjedel av mjölet och sjud tills fettet börjar läcka ut. Skumma bort fettet. Sikta över resten av mjölet och koka upp. Häll i mjölken tills du nått önskad konsistens då vispar du den slät. Sjud en liten stund och smaka av med salt.
Min pappa matar mig i Norge. |
Har du prövat den med smält smör??
SvaraRaderaNä, jag hade tänkt ha smör men det glömde jag. Nåja, jag tror ändå jag gillar mannagrynsgröt bättre.
SvaraRaderaNä, jag hade tänkt ha smör men det glömde jag. Nåja, jag tror ändå jag gillar mannagrynsgröt bättre.
SvaraRaderaDet låter i vart fall inte så gott :P
SvaraRaderaSå lik Alva är dig när du var liten!
Det var inte dåligt, man skulle kunna tro att det skulle smaka sämre.
SvaraRaderaDet jag tycker saknas är lite mer konsistens. Några mannagryn eller riskorn skulle göra stor skillnad. :)