Sidor

fredag, mars 21, 2008

Långfredag

Vi vaknade efter att ha sovit gott på loftet i stugan. Eftersom vi väntade på att min syster och hennes kille skulle komma så tog vi det lugnt på morgonen. När paret dykt upp och lassat in sina saker i stugan åkte vi ner till pimpeltävlingen som startade klockan elva. Jag tror att nästan hela byn var där. Temperaturmätaren visade -16 grader och det blåste ganska kallt nere på isen. Det blev lite mingel för att hälsa på all släkt och några bekanta. För min kille som inte träffat någon av dem förut blev det riktig korvstoppning med namn hit och dit.Efter att ha minglat runt och (de som ville) ätit någon korv, druckit lite kaffe och/eller varm saft så var pimpeltävlingen slut. Då vi åkte en väldigt kort bit, grävde en grop i snön och stekte hamburgare på en kryssklabb.
På vägen hem var det jag som körde och vid ett tillfälle valde jag fel spår över en liten källa. Spåret jag valde var ungefär lika brett som mattan på skotern på ett litet ställe men när jag såg det var det lite sent att vända om, så jag gasade och körde rakt istället.
Hemma i stugan igen eldade vi upp bastun, spelade lite kort och åt lite middag. Fast man knappt gjort något så var vi efter bastubadandet redo att gå och lägga oss (klockan tio). Det kan bero på att man varit ute i den friska fjällsluften hela dagen.
Pappa ska prova åka snowboard, eller skateboard som han kallade det. Jag och syrran är reda att fotografera medan syrrans kille assisterar.Efter att ha trillat en gång glider pappa ner mot Laisan.Micke åker snowboard bakom skotern, det ser enkelt och roligt ut när de som kan visar hur det ska se ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar