Sidor

söndag, februari 22, 2009

Helgen

I helgen har jag varit i Stockholm. Så nu sitter jag på Arlanda. Mitt flyg är förstås försenat (jag flyger med Norwegian så det var väntat).
Jag anlände sent fredagskväll så vi pratade en stund och sedan var det minst sagt läggdags. Jag hade grundat med kaffe på planet för att inte vara så trött. För jag vet att min kompis är kvällspigg. Hon var nästan chockad över hur pigg jag var. :)

Lördagen spenderade vi strosandes på stan.Vi stannade till och fikade och drack kaffe på ett ställe i Gamla stan. De hade en jäkligt god chokladtårta. Själv har jag ingen aning om vart vi var, men har ni tur kommenterar Malin och talar om det. Så kan ni också gå dit och fika lyxig chokladtårta.Innan vi åkte hemåt så stannade vi en stund i gamla stan och drack ett vinglas på en restaurang.

Jag köpte sushiformar som jag ska testa vid tillfälle. I övrigt skulle jag ha ett skissblock så vi jagade runt på claes ohlssons och letade sedan reda på Kreatima som var stängt (vi kom 5 min för sent) för att skynda tillbaka till en akademibokandel och köpa en nödlösning. Sedan hittade jag ett perfekt skissblock i nästa akademibokhandel.
Så det känns lite snopet idag att vi inte alls använde skissblocket som det stod att jag skulle ha med mig. Men nu har jag en hel del block att skissa i och de lär gå åt.
Men det har varit en spännande dag. Det känns bra. Den här kursen kommer att vara mycket givande. Redan nu vill jag kasta mig hemåt och sätta igång att testa en grej.

Vi köpte sushi på hemvägen och jag tog en som hette "Mammasushi" för att den lät mest spännande. Namnet är väl för att preggos ska kunna äta den också. En bit hade alger eller nått som Malin sagt var superäcklig, så den var jag ju bara tvungen att prova. Superäcklig vet jag inte, men alla andra bitar är mycket godare. Den gick att äta men den var inte god. Sedan såg vi Melodifestivalen och klankade ner på alla bidragen medan vi åt godis.De skjutsade mig till skolan på söndagen och det visade sig att jag varit just utanför dagen innan. Skolan ligger nämnligen alldeles bredvid Kreatima (praktiskt både för eleverna och butiken) och platsen där Olof Palme blev skjuten.
Skoldagen började med frukostmackor och kaffe och ett informationsmöte. Sedan mötte vi gruppen och presenterade oss för varandra. Lunch och eftermiddagsfika blev det också. När vi sedan slutade så kom M&J och så käkade vi på "Djingis Khan" som också låg alldeles bredvid skolan. En mongolisk restaurang med buffé.

Förrätten var en soppa med ett mystiskt bröd. Det var något sött i mitten av det, mandelmassa kanske. Soppan var okej men inte mer.

Buffén var en sån där som man går och plockar det man vill ha wookat och så tillagar kocken det med de såser man vill. Denna gång blev det alla, eftersom jag inte visste vad man skulle ta. Lite mer ingefära och vitlök hade inte varit dumt. Nästa gång skippar jag nudlarna och kör bara med grönsaker. Gott.

Efterrätt fanns det också. Supergod glass och frukt. Men varför skulle man vilja ha vitlökssås till det? Det stod på lappen att det var det, men jag var ändå tvungen att ta en klick för att kolla att de inte skrivit fel.


Sen efter maten åkte jag till Arlanda och här sitter jag nu och väntar på planet.
Norwegian, flygets motsvarighet till SJ
*Suck*

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar