Sidor

lördag, mars 06, 2010

"Färgkorrigering"

Idag finns vårt lilla gullegryn i tidningen. En sån där välkommen till världen annons som talar om att det gick bra, hon är här nu och så ser hon ut. Jag valde den allra gladaste bilden jag har.Sedan fick jag ett korrektur och dum som jag var tänkte jag att de kan ju inte mena att de har "färgkorrigerat för tryck" så att ungen får ett grönt huvud. Det måste ju vara att det bara ser ut så på skärmen. Men nej, mycket riktigt har mitt lilla gullegryn ett grönt huvud även i tidningen.Sånt gör mig sur. När jag korrigerar färgerna så är det för att bilden ska bli bättre - om det går. I det här fallet skulle jag inte säga att man korrigerat. Det kanske stör mig mer än andra eftersom jag jobbat med fotoframkallning men nog ska väl nån se över det hela innan det trycks. Jag har inte betalat massor för annonsen men jag har dock betalat för den och då förväntar jag mig ett bättre resultat.

SÅ jag mailar kundtjänst:
Hej Kundtjänst
När jag fick korrekturet på annonsen tänkte jag att det bara var på skärmen som min lilla älskling fått ett grönt huvud. Någon bör se över hur bilderna "färgkorrigeras" för jag tycker inte att resultatet är bra. När något ska korrigeras är det väl för att det ska bli bättre? Nu ser hon ju ut som en alien i tidningen och det känns inte bra.


Uppdatering:
Måndag ringde en kvinna och höll med mig, originalbilden var ju bra. Så det blir en ny annons på lördag och då är färgerna troligen mer korrekta.

6 kommentarer:

 1. eh jo, bilden såg ju betydligt bättre ut innan!
  du, jag länkade ju till ditt recept på kreolsk gryta häromdagen och jag tar mig friheten att göra det idag igen eftersom det är en del som vill ha receptet! :)

  SvaraRadera
 2. Men helt sjukt att de inte kollar innan tryck. Förstår dig till fullo, man vill ju verkligen att ens lilla älskling ska vara vackrast i världen även på bild :-)

  Nu börjar "renoveringen" av bloggen vara klar, men det tar sin lilla tid..*pjuh*

  Trevlig eftermiddag!

  SvaraRadera
 3. Men helt sjukt att de inte kollar innan tryck. Förstår dig till fullo, man vill ju verkligen att ens lilla älskling ska vara vackrast i världen även på bild :-)

  Nu börjar "renoveringen" av bloggen vara klar, men det tar sin lilla tid..*pjuh*

  Trevlig eftermiddag!

  SvaraRadera
 4. Nässugen är verkligen vår räddning just nu, det skulle bli väldigt jobbigt för Maitan att äta om vi inte kunde rensa innan..

  Hoppas bara att vi båda får bli friska snart, börjar bli ganska påfrestande :-(

  SvaraRadera
 5. Det var jag nog också :) Kul att få bli stylad och fixad.Synd bara att man var så himla blyg att man inte njöt till fullo.Fast idag vet jag inte om jag skulle våga..?

  Såg bilden på Alva i tidningen.Förstår att det inte var så kul för er när halva huvudet var grönt.Men hon var sockersöt för det!Har du fått något svar på frågan du skickade dem?

  SvaraRadera
 6. Jo, det blir en ny annons på lördag

  SvaraRadera