Sidor

torsdag, april 28, 2011

Trädgårdsstatus

Man vet att det är vår när trädgårdsmästaren kommer med nya blommor till utekrukan. Jag ryckte upp det som fanns där och tänkte att det är nog för tidigt för pelargonior. Men tydligen kan dessa små spröda blomster överleva nattfrosten.
(Trädgårdsmästaren dvs. svärmor gav mig förresten en trädgårdsbok i födelsedagspresent, så nu ska jag lära mig mera om buskar och odling.)Rabatten ser död ut och faktiskt brukar lavendeln närmast kameran alltid dö, medan de andra överlever. Jag tror att om den har dött igen i år så har den fått sin sista chans och blir utbytt mot en rosa pion istället. Pioner väldigt vackert och doftar gott men tyvärr är det ju en väldigt kort tid som det roliga varar.Häcken låg platt mot marken förra veckan. Snön mörbultar den varje år men ser ni att nu börjar den resa sig. Den ser ut att behöva klippas lite mer än vanligt så den blir tjock och fin. Eller fyrkantigare. Men det bör nog få ställa sig upp ordentligt först.

1 kommentar:

  1. ja, jag vet, alltså egentligen hade jag redan bestämt så fort jag såg skylten om tjejkvällen att jag inte skulle gå eftersom jag ska till sthlm nästa helg :) sparar hellre pengarna till det.
    men ändå - så saknar jag att ha den där som man står riktigt nära som det liksom inte råder ngt tvivel om att jag ska gå med :)
    Men ja, vi skulle ha gått tillsammans!

    SvaraRadera