
Khombi tarkari - champinjoner med smak av citron, ingefära och chili
800 gram champinjoner
1 tsk spiskummin (hela)
3 msk olja
2 medelstora gullökar, hackade
1 msk hackad ingefära
1-2 vitlöksklyftor, finhackade
2 gröna chilifrukter
1 krm gurkmeja
0,5 tsk salt eller efter smak
0,5 tsk citronsaft
Eventuellt några blad koriender till garnering
Värm spiskummin i stekpanna. 15-20 sekunder under omrörning. Ungefär tills det börjar lukta spiskummin ur pannan. Ta ur den ur stekpannan och krossa i mortel.
Värm oljan till medelvärme. Fräs löken brun, inte bränd. Tillsätt ingefära, vitlök och chili och fräs några minuter till.
Häll i gurkmeja, champinjoner och salt och fräs i ca 15 minuter. Tills svampen lämnat ifrån sig sin fukt.
Sänk värmen och blanda i spiskummin och citronsaft och låt puttra tills svampen sugit upp citronsaften. Servera varm eller ljummen (kan alltså förberedas lite i förväg).
Jag brukar göra den i god tid och sedan värma lite, lite i micron före servering.
En till spännande recept! Jag brukar undvika alla recept med chili i annars, men nu är jag sugen. Blir det starkt?
SvaraRaderaHimla kul med alla dina recept du lägger ut, jag får inspiration =) =)
SvaraRaderaNej, det blir inte alls starkt.
SvaraRadera