Sidor

onsdag, maj 18, 2011

Trädgård

Så här såg det ut i juni 2008.Sen blev det förstört av bygget, så i maj 2009 såg det ut så här.
Vi passar därför på att göra lite förändringar. "Dammen" grävdes upp och kördes på tippen i höstas. I måndags kapade Micke ner de två buskarna som stod närmast altanen. Traktorn grävde upp rötterna och allt är nu på tippen.Jorden är utlagd, gräsfrön sådda och krattat är det också.
Utan allt skrot (jordhögar och sånt) och några buskar mindre (några fler försvann när motorsågen ändå var framme) så ser tomten absolut gigantisk ut.
Men lättare att klippa gräset när man slipper gå runt en massa saker. :)Det vi undrar över nu är hur mycket man måste vattna gräsfröna för att det ska växa. Det här småregnande vädret med solen som kikar fram lite grann då och är ju tråkigt för de flesta men jag håller tummarna att det ger en snabb grästillväxt!

4 kommentarer:

 1. Läste sen detta på Plantagens hemsida:

  2. Vattning
  Vattna mycket men se till att vattna jämnt fördelat så att inte området får ”bäckar” och fördjupningar av vatten så att fröerna rinner bort. Håll området fuktigt till dess gräset har grott och etablerat sig. Det betyder inte att du måste låta spridaren stå på dygnet runt. Men daglig vattning är ett måste om sommaren när temperaturen är som högst och solen steker. Det är klokt att anlägga gräsmatta på hösten, helst i augusti/september då vädret är lite svalare och med en regnskur då och då. Temperaturen bör oavsett vara över 10ºC. Av samma orsaker kan du även anlägga gräsmatta tidig vår.

  Å vi som bara har 8 grader...

  SvaraRadera
 2. läste också det där...vi ska nog så om ett par veckor, får se hur det går. Vill inte alls vänta till hösten iaf..

  SvaraRadera
 3. Jag är så nöjd nu med mina prenumeranter så jag ska faktiskt sluta surra.Fast 100 lät ju ite dumt..Ska fundera på det ;)

  Ni kommer att få det så himla fint!Visst är det trist när det ser ut som ett "slagfält",men den som väntar på något gott!

  SvaraRadera
 4. Haha, yes, vi ska till Haparanda :p
  Nej då, vi har tänkt dra till staterna. Hade först "bara" tänkt vara 2 veckor i LA, men då sa hon på resebyrån att San Francisco är helt underbart, så då tänker vi spendera 1 vecka där också. Inget är bokat än, men då det väl är blir det lite mer verkligt. Och jag längtar så jag håller på att spricka :)

  SvaraRadera