Sidor

onsdag, augusti 29, 2012

Coca-Cola Cupcakes

Det lät ju så spännande konstigt att jag var tvungen att prova.
Muffinsen blir verkligen saftiga. Jag slängde ner dem i en burk och körde iväg till närmaste födelsedagsbarn, så pojkarna fick tyvärr aldrig ge något utlåtande. 

Coca-Cola Cupcakes (12 vanliga, 4 mini)
3,25 dl vetemjöl
2 dl strösocker
0,5 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1,25 dl mjölk
120 g smör
2 msk kakao
1,75 dl Coca Cola

Blanda mjöl, socker, bikarbonat, salt och vaniljsocker i en bunke. Vispa ihop ägg och mjölk i en separat skål. Smält smöret i en kastrull tillsammans med cola-cola och kakao. Häll blandningen i de torra ingredienserna och blanda om, tillsätt mjölk och ägg. Häll upp smeten i formar och grädda på 175 grader i ca 15 minuter (ca 10 för de små). Låt svalna.

Cola-fluff:
1 dl vispgrädde
60 g cola-godis

Häll grädden i en kastrull tillsammans med godiset och värm på svag värme tills godiset har smält. Låt stelna i kylen i några timmar. Vispa upp och fyll cupcakesen.
(Här valde jag att använda Malaco colaflaskor, men de smälter dåligt. Så det är nog bättre att använda t ex haribo cola-nappar.)

Coca-cola frosting:
4-5 dl florsocker
2 msk smör
3 msk Coca Cola
1 msk kakao
1/2 tsk vaniljsocker

Smält smöret på låg värme tillsammans med cola-cola, kakao och vaniljsocker. Ta kastrullen från plattan och sikta ned florsockret, lite i taget och rör om tills du fått en slät och fin frosting. Spritsa sedan så att frostingen täcker fluffet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar