Sidor

söndag, januari 06, 2013

Gordon Ramsays Oxfilé Wellington

Jag var nog inte ensam om att se Gordon Ramsays julspecial där han lagade oxfilé Wellington. Vi sa att det där måste vi prova! Nu var det tyvärr svårt att hitta oxfilé i butikerna men vi fann en lagom stor bit nötfilé som såg fin ut och det funkade också.
Man är lite bortskämd att alla recept från matlagningsprogram finns på recept.nu för det här receptet var lite svårt att hitta. Jag trodde att jag hade hittat det här men det stämmer inte med julprogrammet som lyckligtvis fanns på youtube. Hur som helst så blev det bra. Det är ju egentligen inte särskilt svårt.
Gordon Ramsays oxfilé Wellington "christmas special"
1 oxfilé (ca 800-1000 gram)
Dijonsenap
250 g skogschampinjoner
1 vitlöksklyfta
Färsk timjan
12 skivor prosciutto
2 pkt mördeg
1 ägg

Gör så här:
Putsa oxfilén. Salta och peppra den. Hetta sedan upp olivolja i en stekpanna och ytstek snabbt alla kanter av oxfilén så att det blir en stekyta. Pensla sedan med lite dijonsenap runt om.
Kör skogschampinjonerna i en mixer med 1-2 vitlöksklyftor. Stek i lite smör så att svampen inte är så fuktig. Lägg ut prosciutto på gladpack och lägg på svampblandningen. Rulla in köttbiten och rulla gladpacken tajt runt om, låt vila i kylskåpet i 15 minuter.
Rulla sedan in den i mördegen. (Fram hit kan man förbreda dagen innan.)
Pensla med ägg och skär några dekorsnitt på ytan. Grädda sedan i 200 grader i 20-25 minuter (för ganska rött). Låt vila 10 minuter innan det serveras.

Gordon Ramsay serverade med potatismos, men vi är inte engelskmän.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar