Sidor

onsdag, april 03, 2013

Barnens påsktårta

Denna supersliskiga tårta provade jag att baka till påsk.
Det var 300 g vit choklad i den, på tok för mycket - det är ju dessutom maräng i den. I orginalrecept blev den ALLDELES för söt. Så nedan har jag ändrat lite om nån annan vill prova på den.

Påsktårta
1 köpt tårtbotten
2 marängbottnar
400 g tinade frysta hallon

Vit chokladmousse:
100 g vit choklad
3 dl vispgrädde
3 dl matyoghurt (10%)

Gör så här:
Börja med chokladmoussen. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en bunke. Koka upp grädden. Häll den över chokladen. Rör om tills chokladen smält och du har en slät kräm. Ställ bunken i frysen tills den är riktigt kall, ca 30 min. Vispa chokladgrädden tjock och fluffig med elvisp. Vänd ner yoghurten och rör till en jämn smet. Skär till 2 av de mjuka tårtbottnarna så att de är lika stora som marängbottnarna. Varva tårtbotten, hallon, marängbotten och chokladmousse två gånger. Bred ut chokladmousse jämnt runt hela tårtan med en slät spatel. Garnera med passande gotta. Servera direkt.

(Den blir äcklig om den får stå, marängen smälter.)

4 kommentarer:

 1. Grattar dig här också! Grattis :)

  SvaraRadera
 2. Amen fy tusan! Så dålig stil!
  Jag vet nog precis vem du menar för hon har även handlat av mig. Hon stannade säkert kvar i 20 minuter och pratade om deras vattenskada och hennes ryggproblem. *gääsp* sa jag då.

  Och dessa puffade annonser (samma människa) gör mig galen! Men tack för tipset ang.att blockera. Det ska jag göra omgående! Har t.o.m sett vissa annonser som är puffade sedan över ett år tillbaka (!)

  SvaraRadera
 3. jag gjorde ju en grej förra sommaren med vit choklad...dösliskigt blev det!

  SvaraRadera
 4. Jo, jag tror jag provade samma som du senare. Jättesliskigt, inte ens barnen gillade den.
  Tror den också var coops recept. Så nästa gång de har något med vit choklad ska jag vara skeptisk! :)

  SvaraRadera