Sidor

måndag, juli 02, 2018

Kycklinglasagne med mozzarella och basilika


Kycklinglasagne med mozzarella och basilika
500 g kycklingfärs
1 msk olivolja
1 burk arrabbiatasås (Coops, färdig tomatsås)
400 g krossade tomater
0,5 dl ketchup
3 dl crème fraiche
0,5 dl vatten
1 pkt färska lasagneplattor (Coop)
1 mozzarellaost
Solrosfrön
En halv kruka basilika

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingfärsen tills det blir smuligt. Häll i arrabbiatasås, krossade tomater och ketchup. Låt sjuda några minuter och smaka av med salt och peppar.
Späd crème fraichen med vattnet och varva med kycklingfärssåsen mellan pastaplattor. Avsluta med färssås och toppa med mozzarella i bitar. Strö över solrosfrön eller pinjenötter.
Grädda mitt i ugnen i 25 minuter.
Toppa med hackad basilika.


God lasagne och perfekt matlådemat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar