Sidor

söndag, juli 12, 2020

Söndagssummering - packa & fundera vecka

En fredagsbukett kom med bud från Svensk fastighetsförmedling. Härligt med lite blommor.
Måndag var jag trött efter helgens fix men med morgonkoppen kaffe i handen köpte jag en begagnad soffa på köp och sälj. Styrde sedan upp med hämtning av den i Rosvik med hjälp av pappa. Det gick fint fast det regnade.
Men det betydde att lilleman bara fick vara med mig till middagen och sedan var jag iväg och hämtade upp honom för att natta honom. Så tisdagmorgon var det jobbigt med lämningen på förskolan så tisdagkväll fick vara en lugn hemmakväll, likaså onsdag.
Jag försöker packa ner grejor också. De går si så där och hallen ser ut så här i stort sett hela tiden. Men det minskar och jag har ju faktiskt inte alls bråttom då jag har lägenheten till sista augusti.


Torsdag kunde jag hämta barngrindarna och körde ett lass kartonger till huset. Pappa skulle hjälpa mig montera grindarna. Det tog oss två och en halv timme. Vi gnuggade genikölarna med första grinden innan vi till slut tog loss det vi monterat och konstaterade att kartongen inte innehöll rätta bitarna för att den ska gå att montera. Så jag får reklamera.
Vi fortsatte med den andra grinden och fick fast den på övervåningen efter att vi sågat av ledstången lite grann. Jag får slipa till det senare vid tillfälle.
Söndag var jag i huset och tänkte att nej, nu flyttar vi in. Jag gör ett ryck.
Så jag slog igång kyl och frys och tänkte att flyttlasset går måndag. Jag kan ta smågrejorna efter möblerna. Så ställde jag in glasen jag tagit med mig i skåpar och tänkte att luktar det inte lite mat här i skåpet? Eller luktar det rök? Luktar det inte lite rök? Öppnade kyl och luktade. Öppnade frysen. Jomen lite rök luktar det väl? Poff där gick säkringen. När säkringen går kan det ändå betyda att det fortfarande brinner. Så jag slet i frys för att dra fram den då lamporna slocknat och sen när den satt fast ringde jag snabbt min pappa och tog ner överskåparna medan han var på väg. Lyckligtvis brann den inte längre.Men kyl och frys åkte ut. Den ena med brända kablar och den andra okej men ändå väldigt gammal. Jag kommer säkert att spara en del elkostnader på att byta ut dem.
Dessutom blir det nytt och fräscht. Jag kör med att tänka positivt, men lite obehagligt var det. Det kunde dock varit värre om det varit nått elfel.

På kvällarna har jag varit i lägenheten och då kollat på en serie på C more som heter Love life. Den var bra men tog abrupt slut vid avsnitt 6. Så jag antar att avsnitten kommer veckosvis... 


Veckans shopping:

Soffan som jag köpte i måndags på köp och sälj. Väldig snabbt och effektivt. Jag hade bestämt mig för en beige-ljusbrun soffa, så när en kom upp skrev jag snabbt köper och så var den våran. Inget provsittande och funderande på vad man ska välja i stans alla soffbutiker och Ikea. Klart snabbt som attans och den passar fint där den står.
Kudde som passade i soffan hittade jag på Mio när jag åkte dit för att köpa lampan Macao på rean. Jag gillar den svarta men tänkte att jag vill ha mer ljus då jag inte har nån taklampa så det får bli en vit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar