Capresetorn med salamichips (6 portioner)
6 tomater
1 vitlöksklyfta
0,5 rödlök
1 kruka basilika
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
12 salamiskivor (tunna)
ca 375 g mozzarella
Gör så här:
Skär tomaterna i små tärningar. Pressa vitlöken. Finhacka rödlöken och basilikan. Blanda tomat, vitlök, rödlök, basilika och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Ställ gärna i kylskåpet i ca 1 timme så att smakerna hinna utvecklas.
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ut salamiskivorna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen i ca 10 minuter eller tills salamiskivorna börjar bli knapriga.
Skär mozzarellan i skivor. Varva mozzarella, tomatröra och salamichips 2 ggr för att bilda ett litet torn. Avsluta med lite tomatröra på toppen.
Serverades med baguetteskiva med vitlökssmör och italienskt vin som hette Antè Barbera d'Asti (nr 32335).
(Olivoljan glömde jag men det blev gott ändå.)
Tomatröran ska helst ha fått komma ut ur kylskåpet en stund innan så den inte är jättekall, samma med mozarellan. Det är godare om det hunnit bli lite mer rumstemperatur.
Tomatröran ska helst ha fått komma ut ur kylskåpet en stund innan så den inte är jättekall, samma med mozarellan. Det är godare om det hunnit bli lite mer rumstemperatur.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar