fredag, oktober 19, 2012

Rogan Josh - indisk biffcurry

Snabb och enkel att laga. Låter du den puttra en stund så blir det starkt. Indierna använder säkerligen mestadels lamm men man kan även använda biff. På den indiska matlagningskursen gjorde vi lamm i spenat en gång och det var den enda rätten jag inte tyckte om, däremot gillade jag den vegetariska tofu versionen av den. Så jag håller mig ifrån lammkött.

Rogan Josh (4 personer)
700 g biff skuret i bitar
1,5 gul lök
4 vitlöksklyftor
2 cm färsk ingefära
2-3 msk matolja
1 tsk hel spiskummin
4-5 lagerblad
1 msk röd chilipeppar
2 gröna chilifrukter
3 msk tomatpuré
1 dl vatten lite drygt
1,5 tsk salt
Garnera gärna med lite färsk tomat och lite koriender

Gör så här:
Hacka en lök och skriva en halv tunt. Hacka chilifrukterna. Pressa vitlöken. Skala och finhacka ingefäran.
Värm oljan på medelvärme tills det sisslar när du släpper ner ett kryddfrö. Fräs spiskummin några sekunder, skynda dig sedan att slänga i den hackade löken och köttet så att kryddan inte blir bränd. Fräs så att det blir brunt men inte bränt. Lägg ner lagerblad, grön och röd chili, tomatpuré, vitlök, ingefära, salt och vatten. Blanda och låt allt puttra på låg värme tills köttet är mört. 10-15 minuter.
Fräs den skivade löken gyllenbrun i lite olja och blanda ner.

Servera med ris eller bröd.
Raita sås är heller inte fel...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar