Lasagne med rökt lax och spenat (6 portioner)
500 g krossade tomater
2 dl crème fraiche
2 dl mjölk
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
10 hackade soltorkade tomater
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
100 g färsk spenat
400 g kallrökt lax i skivor
400 g lasagneplattor
100 g riven ost
Gör så här:
Blanda ihop krossade tomater, crème fraiche, mjölk, lök, vitlök och soltorkade tomater i en skål. Salta och peppra. (Spara 2 dl sås till översta lager.)Varva lax, spenat och sås med pastaplattorna i tre eller fyra lager i en ugnsfast form. Tryck till de sista plattorna lite extra och toppa med den sparade såsen och riven ost.
Grädda lasagnen i ugnen tills den bubblar i kanterna och fått fin färg, cirka 20 minuter.
det ser skitgott ut!
SvaraRaderaJa, jag tyckte det var supergott.
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRaderaJa, jag tyckte det var supergott.
SvaraRaderaHej! Jag väntar med spänning på tikka masala-receptet......eller har jag missat det??? Jag gillar "påsvarianten" och vill gärna prova göra egen. Tack för en trevlig blogg.// Nennie
SvaraRaderaJag hjälper dig gärna att äta lite laxlasagne....
SvaraRaderaNej, Nennie du har inte missat det.
SvaraRaderaDel ett kommer imorgon klockan 17 och del två på torsdag.
Gjorde på halva delen ingredienser och nu när det börjat puttra är plattorna långt ifrån mjuka. Så det rekommenderas inte. Kanske beror på ugnen. Kör varmluft 225.
SvaraRaderaDet kan ju ha blivit för lite sås om du halverat allt?
SvaraRaderaEller så är det som du säger att det beror på ugnen, vi har inte varmluftsugn. Däremot så kommer det nog att bli en sån när vi gör om köket...