Kyckling à la King Kong (4 portioner)
4 dl bulgur
4 st stänger stjälkselleri
1 morot
1 röd paprika
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
4 kycklingklubbor
Buljong:
2 dl vatten
1 dl grädde
1 msk vitvinsvinäger
2 pressade vitlöksklyftor
1 hackad röda chilifrukter
1 hönsbuljongtärning
0,5 salt
0,5 tsk svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°.Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
Skär blekselleri och morot i stavar. Dela paprikan i mindre bitar.
Koka upp vatten, grädde, vinäger, vitlök, chili och buljong i en kastrull. Salta och peppra.
Fördela kycklingen och grönsakerna i en ugnsfast form. Slå på den kokande buljongen och sätt in i ugnen cirka 60 minuter.
spännande rätt! selleri är inte jag heller så förtjust i menjag skulle nog gilla det ändå :)
SvaraRaderaDu får göra som Micke skulle ha gjort om han fått bestämma och byta ut sellerin mot grön paprika. Den smakar inte så mycket i den här rätten.
SvaraRadera