Sidor

tisdag, oktober 16, 2012

Kyckling à la King Kong

I onsdags gjorde jag kyckling à la King Kong, en 80-tals klassiker så alltså borde min man gilla det tänkte jag. Men inte utan ändringar. Matlådan vi beställde innehöll två saker som han "inte är så förtjust i" nämligen rökt lax och selleri. Så han skulle ha bytt ut den mot grön paprika säger han. Men grabben tyckte i alla fall att det var gott. Dottern fortsätter matvägra (krasslig) men åt lite bulgur.
Kyckling à la King Kong (4 portioner)
4 dl bulgur
4 st stänger stjälkselleri
1 morot
1 röd paprika
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
4 kycklingklubbor

Buljong:
2 dl vatten
1 dl grädde
1 msk vitvinsvinäger
2 pressade vitlöksklyftor
1 hackad röda chilifrukter
1 hönsbuljongtärning
0,5 salt
0,5 tsk svartpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°.
Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
Skär blekselleri och morot i stavar. Dela paprikan i mindre bitar.
Koka upp vatten, grädde, vinäger, vitlök, chili och buljong i en kastrull. Salta och peppra.
Fördela kycklingen och grönsakerna i en ugnsfast form. Slå på den kokande buljongen och sätt in i ugnen cirka 60 minuter.

2 kommentarer:

  1. spännande rätt! selleri är inte jag heller så förtjust i menjag skulle nog gilla det ändå :)

    SvaraRadera
  2. Du får göra som Micke skulle ha gjort om han fått bestämma och byta ut sellerin mot grön paprika. Den smakar inte så mycket i den här rätten.

    SvaraRadera