måndag, oktober 08, 2012

Potatis- och purjolökssoppa serverat med kalkonquesadillas

Potatis- och purjolökssoppa (4 personer, men vi fick besök och det räckte till fem också)
500 g skalad potatis, tärningar
0,5 purjolök
2 st grönsaksbuljongtärningar
0,5 tsk salt
1 liter vatten
1,5 dl grädde

Gör så här:
Koka potatis, purjolök, buljongtärningar, salt och vatten i 15 minuter. Mixa sedan soppan och häll i grädden.
(Smalvarianten så kan du ta mjölk istället.)


Kalkonquesadilla (4 portioner)
200 g strimlad rökt kalkon
2 finhackade tomater
100 g riven ost
0,5 hackad rödlök
1 tsk svartpeppar
4 tortillabröd
(ev. tacosås, kan uteslutas)

Gör så här:
Finhacka kalkon, tomater och rödlök. Blanda ihop med osten och smaka av med svartpeppar. Lägg fyllningen på ena halvan av tortillabrödet, styk eventuellt på lite tacosås på den andra och vik över den andra halvan.
Stek i en torr stekpanna 2-3 minuter på varje sida. 

2 kommentarer:

  1. Man blev väldigt mätt. Lite uppblåst också kanske av potatisen.
    Men jag kan säga att det som blev över av röran passade utmärkt att stoppa i varma mackor till lunch idag.

    SvaraRadera