

Vid tretiden hemma hos pappa stektes löken och blandades med köttfärs, kryddor och koriender. Indiska köttbullar med andra ord.

Strax före sex var vi tillbaka i lokalen med färdiga köttbullar i tomatsås. Raskt påbörjade jag Vindaloo, champinjoner med smak av citron. Risvattnet uppmättes och sattes på kokning. Tandoorikycklingen åkte ner i tomatsås med tikka masala kryddning och till sist fick köttbullarna lite uppvärmning och grädde. Tillbehör som spenat i naturellyoghurt, raitasås fick min syster fixa samtidigt som hon assisterade kocken. Pappa skötte dukning och diverse (Ja, han vek till och med servetterna efter att jag visat hur man gör).
Mina första gäster kom kvart i sju och resten strax efter sju. Så det var bara att duka fram maten och konstatera att timingen var perfekt. Det lät som om dom tyckte om maten och alla blev mätta. Jättemätta. Men klockan nio dukade jag fram tårtan och kaffet för dom som var sugna.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar