Sidor

måndag, april 14, 2008

Bok: En shopaholic i New York

Helgens bussbok blev den lättlästa uppföljaren till ”En shopaholics bekännelser” som heter ”En shopaholic i New York”. Rebecca dejtar i denna bok en man som får jobb i NY och hon följer med utrustad med utökad kreditgräns. Trots att räkningarna åter igen börjat hopa sig shoppar hon vilt. Hon besöker hennes föräldrars grannars sons bröllop och där tror alla att hon är förälskad i brudgummen och hittat på en pojkvän. Väldigt skojigt om ni frågar mig. Det är en sådan där den-här-boken-borde-bli-film scen.
Nu hör det ju till saken att man filmar ”En shopaholics bekännelser” med Isla Fischer i huvudrollen (hon den galna rödhåriga i ”Wedding crashers” ). Men filmen utspelar sig tyvärr i New York och jag uppskattade verkligen att första boken var i London. Jag gillar även att bokens Becky utåt sett är en ekonomireporter sedan flera år tillbaka, i filmen har de visst gjort henne till nyutexaminerad student. Men en kombination av första och andra boken är fortfarande bra underlag för en film att inspireras av.
Andra boken inte alls dålig, faktiskt riktigt bra. Det är lättsmält underhållning (om än lite förutsägbart i vissa fall) som underhåller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar