Sidor

tisdag, april 08, 2008

Tisdagstema: Mat

Tisdagstemat idag är "mat". Först tänkte jag att det var ju ett tråkigt tema, alldeles för lätt.
Visst kan man hoppas på att alla andra fotograferat god mat och dessutom lagt ut recept.
Visst hade jag först tänka fotografera vackert gröna äpplen eller lysande gula citroner men det ska jag INTE göra. Istället tänkte jag göra något så fånigt som att fotografera lunch och middag. En vecka.
Min förhoppning är att jag kommer att anstränga mig lite mer när det gäller matlagningen. DET känns lagom komplicerat, lite som en utmaning...Tisdag - Lunch
Sushilunch från Junkos sushi, finns att köpas på Konsum i MVG gallerian (Umeå). Smakar som sushi men är billigare (50 kr) och mer mat.

Tisdag - Middag
Våfflor med grädde och hallon. Jag hade inte provat spraygrädde tidigare, den smakar ingenting. Tacka vet jag riktig.

Onsdag - Lunch
Rotsaksbiffar. Smakar lite sött och gott utan tillsatt socker. (GI recept)

Onsdag - Middag
Vårrullar med sweet chilisås. Jag måste komma ihåg att fråga pojkvännens äldsta vilka vårrullar som är godast, h*n ska tydligen vara expert på ämnet.

Torsdag - Lunch
Pasta med fläskfilé, vitlök och tomater på min favorit restaurang/krog. Älsklingen bjöd mig på lunch på Lottas krog och sedan gick vi en sväng på stan.

Torsdag - Middag
Jag provar ett recept på plockmat, småpizzor med lök, spenat, creme fraiche, pinjenötter och västerbottensost. Sånt man kan förbereda och bjuda gäster på som mingelmat. De var riktigt goda.

Fredag - Lunch
Jobbet bjöd på lunch, jag valde wook med crabfish och räkor (från Ica). Den var ingen höjdare men gick att äta.

Fredag - Middag
Fredagsmiddagarna är ena riktiga culinariska höjdpunkter när jag åker till Piteå. Tiden räker inte till för att äta "riktig mat".

Lördag - Lunch
Det kanske egentligen borde kallas frunch. Omelett med tacoköttfärs.

Lördag - Middag 1
Piattino med rödvin på Nodo (fd. Roasters) för endast 89 kr. Följt av en massa prat och lite mer vin.

Lördag - Middag 2
En halv pizza med champinjoner och räkor. (Jag äter inte skinka på pizzan så den petade jag bort, egentligen var det syrrans pizza.) Mitt i nedpackningen av hennes lilla lägenhet.

Söndag glömde jag att fotografera Maxmålet. Glömskan vann över utmaningen, men jag tycker ändå att jag höll på tillräckligt länge. Så jag slutar där.

1 kommentar:

  1. Kul idé att fota hela veckans matsedel! Blir lite dagbok... själv kör jag ett projekt365 som innebär ett foto varje dag under ett helt år lite i dagboksform, men så mycket matbilder har det inte blivit där i alla fall ;-)

    SvaraRadera