Sidor

torsdag, juni 05, 2008

Bok: Odd Thomas

Ibland har man turen att läsa en riktigt bra bok. Det gjorde jag förra helgen när jag öppnade ”Odd Thomas” och började läsa de underbart spännande sidorna. Fördelen med Dean Koontz böcker är att transportsträckan är kort, det är bara några sidor innan man fastnat i boken.

Odd Thomas handlar om en kille på 20 år som heter Odd. Han får besök av de döda som trots att de inte kan tala berättar för honom vad som hänt. Den lilla stadens polischef känner till Odds förmåga och skyddar honom från uppmärksamheten när han hjälpt till att lösa något brott. Förutom de döda ser Odd ibland mörka skuggor som dyker upp när något riktigt våldsamt kommer att hända. Så han lägger märke till en mystisk man omgiven av skuggorna börjar han undersöka vad som kommer att hända och försöker stoppa det.

Denna bok är en stor försäljningssuccé och författaren har faktiskt inte bara skrivit en uppföljare utan två. Tidigare var det sagt att den enda bok han skulle kunna tänka sig att skriva en uppföljare på var ”Väktare” (som btw också är en riktigt fantastisk bok). Men det verkar som om han ångrade sig när han skapade den sympatiske ynglingen Odd. En annan sak som är annorlunda är att boken är skriven i jag-form vilket ju faktiskt avslöjar att något kommer att hända Odd, han kommer att förändras men han kommer att överleva bokens slut. Hur som helst så rekommenderar jag boken.
Nu i helgen ska jag kasta mig in i uppföljaren ”Alltid Odd”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar