Sidor

onsdag, juni 11, 2008

Film: Brudens bäste man

Igår var det biokväll, romantisk komedi att lätta upp sinnet när vädret är grått och trist. Jag kan glatt säga att det lyckades!Brudens bäste vän (Made of honor) handlar om kompisarna Tom och Hannah, som varit vänner i 10 år sedan Tom skulle ligga med hennes rumskompis. Han har olika kvinnor i sin säng varje kväll och möter sedan upp med Hannah som är hans bästa kompis. Hon däremot har seriösa förhållanden eller inga alls. Tom tycker att arrangemanget är toppen, tid att spela boll med grabbarna, sex med olika kvinnor och kompissnack med Hannah. I alla fall tills Hannah åker bort i sex veckor. Han kan inte få tag på henne med tidszonerna och dåliga uppkopplingar och han märker att han saknar henne. Inga av de andra kvinnorna kan fylla tomrummet och han inser att Hannah är kvinnan i hans liv. Så när de ska ses väljer han noga sin outfit och köper blommor för att sedan få en kalldusch när hon förlovat sig med en perfekt skotte. Hon vill att han ska vara hennes ”maid of honor” och efter att ha funderat på saken tackar han ja med målet att stjäla bruden. Den som tycker att hon borde ha varit ”maid of honor” har Tom förstås legat med och hon är sur men till sin hjälp har han killkompisarna.

Storyn är förstås nästan identisk med ”Min bäste väns bröllop” men här är det killen och inte tjejen det handlar om och sedan verkar Tom VERKLIGEN ha insett att Hannah är den rätta och inte som i MBVB där Julia Roberts figur mest känns rädd att hon aldrig ska hitta någon. I denna finns även en pappa som är inne på fru nummer sju, en kompis som känns som en vanlig verklig tjejkompis, en brudtärna som bantar (som många gör före bröllop) och Patrick Dempsey. Jag gillar den här filmen! Det är lättsmält underhållning som gör att man går glad ur biosalongen. När den kommer på dvd (till rimligt pris) så ska jag köpa den.

2 kommentarer:

  1. Jag måste säga att jag blev väldigt besviken på den här filmen. Vanligtvis gillar jag ju såna här filmer men nu blev jag bara irriterad över hur förutsägbar och motsägelsefull den var. Synd..

    SvaraRadera
  2. Ja, det var lättsmält förutsägbart. Ingenting att grubbla över där inte.

    Vad tyckte du var motsägelsefullt?

    SvaraRadera