Sidor

lördag, juli 19, 2008

Film: Mamma Mia

Jag tog mig tid att gå och se Mamma Mia – filmen baserad på musikalen. Producerad av B:na i ABBA. Mängder av Abba sånger ihopkokade till en historia. Det betyder att man förstås måste gilla musikaler för att uppskatta filmen. Stör man sig på att folk brister ut i sång emellanåt så lär man inte tycka om filmen för det sjungs en hel del och de gör det bra.Historien är som följer:
Sophie har undrat vem som är hennes pappa i hela sitt liv. Uppfostrad av sin mamma (Meryl Streep) på en grekisk ö hjälper hon till att driva hotellet. När hon hittar mammans dagbok från tiden hon blev till kommer hon fram till att det finns tre möjliga pappor och bjuder in alla tre till sitt bröllop. Hon tror att hon ska känna igen sin pappa direkt men det visar sig vara lite mer komplicerat när papporna (spelade av Colin Firth, Piece Brosnan och Stellan Skarsgård) dyker upp. Mamman är lite förvånad över att de alla bestämmer sig för att dyka upp i samma veva och det rör upp en hel del gamla känslor.

Jag gillade filmen.
Den vackra scenografin.
Den färgglada spralliga mamman, Meryl Streep känns väldigt spänstig för sina snart 60 år och Stellan Skarsgårds figur är väldigt charmig.
Den här filmen kan få en plats i min DVD samling.

1 kommentar: