Sidor

söndag, december 28, 2008

Bok: I drottningens närhet

Den fristående fortsättningen till "den andra systern Boleyn" heter i drottningens närhet. Den handlar om Hannah som flytt med sin boktryckare till pappa från Spanien när hennes mamma avrättats av spanska inkvisitionen. De är judar men försöker leva som kristna. Hannah klär sig som en pojke och drabbas ibland av syner. Så när hon ser en ängel på Fleet street blir hon uppmärksammad av den unge kungens män. Kungen träffar henne och gör henne till narr, så när han sedan dör är hon narr hos drottning Maria. Den gamla ogifta drottningen som ser ut som ett färglöst spöke i jämnförelse med den färgstarka lillasystern Elizabeth.
Narr-Hannah fascineras av Elizabeth men älskar båda regenterna samtidigt och har svårt att tassa på tå i hovet. Narrdräkten och pojkläderna ger henne vissa friheter och Hannah är inte säker att hon vill ge upp dem för att gifta sig med sin tilltänkta.

Vill du läsa den? Det är bara att hämta mitt exemplar, den finns på "Kangaroo guest house" på Karon beach i Phuket. Där finns förresten de andra böckerna på bilden också. Ganska fiffigt det där med bokbytar systemet. Det är ju ingen vits att släpa runt en pocketbok som man redan läst...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar