Sidor

torsdag, januari 08, 2009

Indisk kyckling med kokos & mandel

En gammal klassiker, det betyder att jag lagat receptet två-tre gånger tidigare. Men några förändringar är det nu ett bra recept på indisk kyckling med kokos och mandel som tillagas i ugnen (alltså kan man i lugn och ro koka riset och duka bordet).Ingredienser:
4-5 Kycklingfiléer
1 påse hackad mandel (1 dl)
1,5 dl kokos
4 msk olja
1 gul lök
1 tsk färsk ingefära
1 tsk chilipulver
1,5 tsk garam masala
1 tsk salt
2 dl naturell yoghurt
(Koriander & citron)

Gör så här:
Rosta mandel och kokos under omrörning i en varm torr stekpanna. När de blivit gyllenbruna häll över dem i en skål. Skölj ur eventuell kokos/mandel ur pannan och torka av den.
Finhacka löken ordentligt och då menar jag smått. Stek sedan lökbitarna gyllenbruna med 4 msk olja. Hacka ingefära i små kuber och blanda 1 tsk hackad ingefära med chilipulvret, Garam Masala (Kockens Garam Masala duger bra), salt och yoghurten. När du blandat ordentligt kan du blanda ner löken. Dela kycklingen i mindre bitar och lägg dem i en ugnsfast form. Rör ner kokosen och mandeln i blandningen och täck kycklingbitarna med den.
Grädda i ugnen i 35-40 minuter. Ta sedan ut formen och kontrollera att kycklingen är genomstekt genom att dela den största/tjockaste biten och kolla att köttet och saften är färglös.
Dekorera med citron och koriander (men om man avskyr koriander kan man strunta i den). Servera ihop med sallad, basmatiris och yoghurt raita sås (finns att köpa färdig kryddmix, jag tar bara lite av den eftersom kycklingen är ganska kryddig vill jag inte ha så mycket smak i yoghurten, en smaksak).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar